images/fade/fade1.jpg

GotekSmallOp het internet kun je veel disk images van Amiga Software downloaden, alleen is het soms een hele klus om de disk images over te zetten naar een Amiga 500 met kickstart 1.3. Tegenwoordig heeft een PC al geen diskdrive en geen seriële aansluiting meer en daarnaast heb je programma’s nodig om PC diskette te lezen of communicatieverbinding te maken tussen PC en Amiga. Op 3 februari 2014 heeft Hervé Messinger een Amiga firmware voor de Gotek floppy emulator geschreven waardoor je ADF disk images kunt lezen.

Een beroep als god is niet voor iedereen weggelegd. Weinig kansen op de arbeidsmarkt en de functie eisen zijn dramatisch hoog. Dat was in 1991 niet anders. Sensible Software zag de behoefte en vulde deze met Mega lo Mania, een spel waar menig hart sneller van ging kloppen. Edge Magazine beschreef de tot standkoming van dit goddelijke spel, waarvan we jullie hier op de vertaling tracteren.

DC2NDe DC2N is gemaakt door Luigi Di Fraia en is nog volop in ontwikkeling. Hij heeft hiermee een implementatie gemaakt van een C2N (Datassette) in een Flash Microcontroller en wordt een vervanging van de Datassette.

IKMO TtlIK+'s aanvulling van een derde persoon was een schot in de roos. De "Way of the Exploding Fist" en de C64 versie van "International Karate" hadden de mogelijkheden van een one-on-ong vechtspel op verschillende computers al ontdekt. Maclean's derde vechtersbaas gaf IK+ een geheel nieuwe dimensie: chaos, druk, een snelheid dat zijn voorgangers deed lijken op voetgangers in slow-motion.

CD32Clublid Anthony (op de AmigaScene ook wel bekend als Amiga1260) heeft een kopersgids geschreven voor de CD32. Waar moet je op letten voor de aanschaf, welke uitbreidingen zijn er beschikbaar en welke games. Wil je een van de 100.000 in Europa verkochte CD32's aanschaffen; lees dan dit korte artikel zeker door!

It came from the DessertCinemaware's avontuur was een showcase voor de 16Bit hardware en zette B-films in de schaduw. Niet slecht voor een spel gevuld met door radioactieve straling misvormde mieren! Ditmaal het verhaal van het legendarische It Came From The Desert in onze rubriek The Making Of...

1541UDe 1541 Ultimate is gemaakt door ons clublid Gideon Zweijtzer en is nog volop in ontwikkeling. Hij heeft hiermee een implementatie gemaakt van een 1541 diskdrive in een FPGA en moet de ultieme vervanging worden van de alom gebruikte 1541 disk drive.